Podrum Aleksandrovic

Podrum Aleksandrovic er placeret i det kuperede terræn ved Oplenac der har været anvendt til dyrkning af vin siden oldtiden. Stedet er ud over vinproduktion, kendt for Oplenac kirken som er den Serbiske kongefamilies gravplads.

Læs mere her om Oplenac: Klik her

Under det romerske imperium blev det kaldt Vincea, i middelalderen var det Vinica, og i dag – Vinca, og er den direkte forbindelse til hvad befolkningen i dette område har beskæftiget sig med siden disse tider.

I begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev andelsselskabet fra Vencac oprettet og senere blev Kong Petar og Aleksandar Karadjordjevic vingård og vinkælder bygget og blev berømt over hele Europa for sine vine fra Oplenac.

Familien Aleksandrovic er kendt for sin vindruedyrkning og vinproduktion, som har fundet sted i mere end 100 år og
arbejdede fra begyndelsen tæt sammen med andelsselskabet som en af grundlæggerne, vinavlerne og de såkaldte ”Vintner’s” af den kongelige kælder.

Da Zivan Tadic, den kongelige kældermester (der udvandrede til Canada efter Anden Verdenskrig), havde fundet ud af, at Podrum Aleksandrovic havde genoprettet ”Vintner” tradition i Oplenac området (efter ændringen i den politiske situation i 1991-92), sendte han opskriften på vinen “Triumph”, som var den bedste Kongelige vin, almindeligt kendt ved alle Hof i Europa før Anden Verdenskrig, tilbage.

Der gik dog indtil år 2000 før drue og vin kvaliteten havde nået et niveau der kunne tilfredsstille Boizidar Aleksandrovic.

På denne måde kunne Podrum Aleksandrovic tilføje nye sider i bogen om deres lange familie tradition for vindyrkning og produktion, med støtte fra de erfaringer forfædrene havde gjort, på grundlaget af en gammel opskrift kombineret med ny videnskabelig viden og moderne teknologi.

Vinmarkerne hos Podrum Aleksandrovic

Podrum Aleksandrovic’s vinmarker omfatter til dato 74,5 hektarer. De er beliggende i landsbyen Vinca, nær Topola og tilhører Oplenac området. Fordelingen af druer på de 74,5 hektarer er fordelt på følgende måde:

· Sauvignon Blanc 13 ha

· Chardonnay 10 ha

· Rhine riesling 5 ha

· Gewurztaminer 1 ha

· Merlot 13 ha

· Cabernet Sauvignon 14,5 ha

· Frankovka 100% (Blaufränkisch) 2,5 ha

· Pinot Noir 4,5 ha

· Muscat Hamburg 8 ha

· Prokupac 3 ha

Vinmarkerne er grupperet på tre områder med forskellige mikroklima og jordtyper. Disse placeringer er de samme
som i tidligere tiders storhed.

Med det i tankerne, og ved hjælp af egne erfaringer, har Podrum Aleksandrovic valgt de forskellige placeringer ud fra hvad giver de bedste muligheder for de valgte druesorter.

  • I Vinca, nær vingården blev der plantet Sauvignon Blanc.
  • På Jezevac bakkerne Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay og Muscat Hamburg.
  • På Bokanja bakkerne, samme sted hvor Kong Aleksandar I Karadjordjavic plantede sine druer, er der sat Pinot Noir,
  • Rhinen Riesling og Sauvignon Blanc

Jord.
Jorden hvorpå vingården er placeret tilhører typisk brun skovbund og vertisol. Det er let til medium tung jord, vandpermeabiliteten og de fysiske og kemiske egenskaber er gode. Det er kendetegnet ved et lavt indhold af humus, som kombineret med dårlige vækstsubstrater og mild gødning, tillader opnåelsen af et lavt udbytte og en høj drue kvalitet. Jezevac bakken er særligt kendetegnet ved sin skeletstruktur.

Topola området har kontinentalt klima, med elementer af bjerg klima. Den bedste måned er juli, med en gennemsnitlig temperatur på 20,3 ° C og den koldeste måned januar med -0,9 ° C. Under drueproduktionen opnås i gennemsnit 1426 solskinstimer med en relativ luftfugtighed på 71 – 74% og en årlige nedbørmængde på 684mm, 447mm.

Hvordan er Boizidar Aleksandrovic som person?

En person  der har en klar mission omkring sin vingård, fokuserer på kvaliteten og ønsker på ingen måde at gå på kompromis med den. Han har med denne indstilling skabt en af de bedste vingårde i Serbien, med en udsøgt række af vine af høj kvalitet.

Link til Podrum Aleksandrovic’s egen hjemmeside: Klik her 

Download Brochure: Klik her