Vinarija Zvonko Bogdan

Vinarija Zvonko Bogdan er placeret ved søen Palic i området Subotica tæt på den Ungarnske grænse og ca. 180km nord for hovedstaden Beograd.

Siden begyndelsen har vingården en regel – hvad der gøres skal gøres bedst: valg af klima og jordbund, bestræbelser på at ændre til økologisk landbrug og på at insistere på kvalitet. Gendannelse af det naturlige grundlag og traditionelle produktionsmetoder med moderne teknologi og erfaringer med de bedste ønologer for garanti af vin af høj kvalitet.

Vingårdens vinmager er Srđan Lukajić Vinmager (tidligere Temet). Hans erfaring fra Temet overføres til Vinarija Zvonko Bogdan, hvor der benyttes det såkaldte “Lukket system af produktion”, hvor most og vin ikke har kontakt med ilt under hele produktionsprocessen, således at vinen indeholder 10 % mindre svovl.

Seeger har planer om at være den første i Serbien, og en af ​​de få i Europa, til udelukkende at drive et økologisk landbrug på vinmarkerne og hvor sprøjtning foregår udelukkende ved hjælp af naturlige produkter.

Vingården har installeret den nyeste teknologi til produktion af vin, rustfri stål vinificators og 100-år gamle egetræsfade, og hver tank, hvor vinen lagres, er koblet op på en computer-netværk, så det kan fjernstyres.

Cuvee No 1. fermenteres for eksempel på store egetræsfade for at undgå kontakten med metal og de potentielle problemer det kan skabe og presses manuelt.

For at opretholde den højeste kvalitet af vin, behandler vingården udelukkende druerne fra deres egne vinmarker og stor opmærksomhed henledes til produktionen af druer. Kun modne bær går til knusning, og før de går til knuserne, og som den eneste vingård i regionen, adskilles stilken og bærrene udvælges manuelt.

INNOVATION

På Vinarija Zvonko Bogdan er alt henledt på opretholdelse af kvaliteten. Jord forskning på 500 hektar på Lake Palić tog to år med henblik på at finde den mest frugtbare jord til dyrkning af vinstokke og bygge ” Vinarija Zvonko Bogdan “.

Over 180 jordbundsanalyser blev gennemført på den ønologiske skole i Tyskland. Klimaet blev testet og i sidste ende blev det besluttet at bygge vingården nær Lake Palić. Omkring 17 hektarer vinmarker blev plantet, og yderligere 9 ha blev plantet ved siden af ​​Zvonko Bogdan’s fødeby tæt på søen Ludoš. Det er planlagt at plante 13 hektarer yderligere i 2013 med det endelige mål om at nå at tilplante 56 hektarer.

Vingården er plantet på et 5 meter tyk chernozem (sort jord) lag, efterfulgt af 68 meter ler. Drue kloner blev udelukkende købt hos kultivatorer fra Tyskland og Frankrig, hvor deres kimplanter blev lavet i samarbejde med Center for Naturvidenskabelige Vinfremstilling i München.

På de nuværende 26 hektar vinmarker, er druesorterne (Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Merlot, Lemberger og Cabernet Franc) omhyggeligt udvalgt og kultiveres til den endelig brug i vinproduktionen, der er udført i ”Hungarian Art Nouveau” stil, efter den mest moderne måde.

Vinarija Zvonko Bogdan er ikke udelukkende tænkt som et sted for vinproduktion. Ud over vingården opføres et hotel og restaurant og i foråret begynder opførelsen af et Zvonko Bogdan Museum. Turister vil hermed have mulighed for at besøge vingården og se hvordan de økologiske druer er produceret og nyde skønheden på Vojvodina sletterne.

Zvonko Bogdan er ud over at være en berømt sanger også komponist og maler.

Du kan læse meget mere her:
Klik her 

Download brochure:
Klik her

Download medaljer:
Klik her

Link til Vinarija Zvonko Bogdan’s egen hjemmeside:
Klik her