Podrum RadovanovicPodrum Radovanovic, hvor Podrum betyder ”kælder” på Serbisk, er navnet på Vingården beliggende i Krnjevo, 100 km sydøst for hovedstaden Beograd på de smukke og hjerteformede bakker i området som i Serbien er kendt som Sumadija.

Vingården Radovanovic er en moderne vingård, med et ry for at søge at opnå den bedst mulige kvalitet. Vinmarkerne omfatter på nuværende tidspunkt 20 hektar god jord, placeret på bakkeskråninger for at opnå den bedste mulige soludnyttelse.

Området har et fantastisk udseende, har et varmt og solrigt vejr det meste af tiden og er ellers kendt for landbrug.  

Hr. Miodrag Radovanovic er uddannet ønolog (videnskabeligt studie af vin og vinfremstilling), han er motiveret af kærligheden for vin og vinhåndværket og er beriget med erfaringen som er opnået som chef for vinproduktion under NAVIP (National Vin Industri). Dette ledte til oprettelsen af sin egen vingård i begyndelsen af 1990’erne. Overbevist om at essensen i enhver vin stammer fra mangfoldigheden af klima og geologi, henleder Radovanovic sin opmærksomhed til hvert af disse elementer.

Vingården Radovanovic giver deres vine en selektiv behandling for at kunne udvikle hver af vinenes personlighed. Denne kombination sammensmelter rigdommene i Radovanovic’s paletter af vine. Med rette omhu, tålmodighed og kærlighed er det lykkedes at skabe en ny blanding af serbiske vine.

I dag producerer Vingården Radovanovic 200.000 flasker vin om året (mod 2000 det første år) og er i besiddelse af udstyr, områder og specialister, der ikke lader noget være tilbage i sammenligning med Frankrig eller Italien.

Hvordan er Miodrag Radovanovic som person?

Vi kender det alle, når man møder en person og man straks føler, at man har kendt hinanden længe. At man bliver mødt med varme og åbne arme er præcis den følelse vi havde, da vi mødtes med Miodrag Radovanovic første gang.

Man mærker tydeligt Miodrags store passion og kærlighed for sine vine, når man er sammen og han viser rundt blandt vinrankerne, ved fermentations-tankene, i vinkælderen eller når der skal smages på de nye vine, han eksperimenterer med.

I oktober 2011 inviterede Radovanovic en række af ambassadører til at være med-producent på en vin til gavn for velgørenhed og glæde for et lokalt børnehjem.

Vinen blev solgt på en auktion i 2013 for €14.000. Vores danske ambassadør i Serbien, Mette Kjuel Nielsen, deltog og er hermed med til at hjælpe forældreløse børn.

De vine som vi har valgt at bringe til Danmark, produceres på druer fra de bedste områder og hvor kun de bedste bliver udvalgt af Miodrag til den endelige produktion.

 

 

Se officiel hjemmeside